Esti fin de selmana, conmemórase’l Día del Celíacu. En Cangas del Narcea, el primer destín ensin gluten d’España, nun pudieron celebrar les sos tradicionales xornaes. Sicasí, invitaron a dos espertos pa esplicar qué ye la contaminación cruzada, cómo perxudica a los celíacos y les claves pa evitala.
La contaminación cruzada produzse nel momentu de cocinar, cuando les partícules d’un productu con gluten treslládense a un alimentu ensin gluten. Ye ún de los principales problemes a los que tienen qu’enfrentase los celíacos o los que tienen dalgún tipu d’intolerancia.
Pa evitar esa contaminación cruzada hai unes bolses y unes llámines reutilizables, caltenibles y económiques, feches con teflón y fibra de vidriu, porque ye nos desplazamientos nos que los celíacos son más vulnerables frente a la contaminación cruzada.
Esti fin de selmana, conmemórase’l Día Nacional del Celíacu, d’ehí qu’en Cangas insistieren en cómo evitar la contaminación cruzada.
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