Radiotelevisión del Principáu d'Asturies Radiotelevisión del Principado de Asturias
Webcams Viernes 23 de febrero | Corporativo | Contacto |
Notas de voz al 666 333 222
Buscar |
Síguenos en
Radiotelevisión del Principado de Asturias
RTPA - Radiotelevisión del Principado de Asturias
Fuente: RTPA, 18 de abril. 2021 20:51

Emprendedores hosteleros en tiempos de pandemia

Café El Camino en Oviedo
Emprendedores hosteleros en tiempos de pandemia

Les rentes de los locales lleven 'cláusula covid'

Miramos pa los emprendedores que deciden abrir un negociu d'hostelería en plena pandemia. Quien opta a dar esi pasu, comenta que-yos cuesta algamar financiación, y que les rentes de los locales agora lleven 'cláusula covid', l'alquiler ta condicionáu a les restricciones qu'afite'l Principáu pa la hostelería.

Non too son cierres de locales. N'Uviéu tán abriendo nuevos negocios d'hostelería. ¿Y cómo s'emprende en pandemia?

La cafetería El Camino, ambientada n'El Camín de Santiago primitivu, abrió hai un mes. Negoció col propietariu del local un alquiler con 'cláusula covid'. El pagu mensual mengua si'l Principáu aplica restricciones a la hostelería.

Lopita & Co, un negociu familiar, abrió hai unos meses. Los dueños son un matrimoniu con siete fíos, de los que tres trabayen con ellos. Cuéntennos que-yos resultó imposible algamar dineru al traviés de la banca. Pudieron abrir gracies a les llinies de financiación d'Asturgar, que da'l Principáu al traviés del Idepa.

Y, amás, estos dos negocios intenten diferenciase del restu. N'El Camino, con almuerzos tipo brunch; y en Lopita & Co, con diseñu del local y ufiertando almuerzos y meriendes fechos artesanalmente.

Comparte esta noticia
banner publicidad

© 2022 Radiotelevisión del Principado de Asturias | Todos los derechos reservados

Publicidad | Aviso Legal | Política de privacidad | Política de cookies | Consentimiento de cookies | RSS | Sobre RTPA | Entidad adherida a AUTOCONTROL